ПОЗИВ ЗА РОДИТЕЉЕ ДА УКЉУЧЕ ПРЕДШКОЛСКУ ДЕЦУ У БЕСПЛАТАН ПРОГРАМ ИНКЛУЗИВНИХ РАДИОНИЦА

 

 Позивамо родитеље деце предшколског узраста (од 3 до 5,5-6 година) да укључе децу у бесплатан програм радионица који се одвија суботом у вртићу „Бубамара“ на Клиси у времену од 09.00 до 13.00 часова.

Ове радионице одвијају се под називом „Растемо заједно-По ритеми башк». Спроводе их сарадници Предшколске установе „Радосно детињство“ и ШОСО „Милан Петровић“

Теме програма су: нега и очување здравља; човеково тело и чула; емоције; човек као део природног система; како да се безбедно понашамо у саобраћају; биљни и животињски свет; очување животне средине; промене у природи; спортске активности; ја и други у вртићу и заједници уопште; ликовне активности: цртање, сликање, рад са оловком, игра покретом и телом и друге.

Посебно се радујемо одзиву родитеља чија деца нису уписана у вртић!

За учешће на радионицама родитељи могу пријавити дете СМС поруком (или позивом радним данима од 9 до 12 часова) стручном сараднику Предшколске установе на број телефона 063 560-294, са подацима о имену и презимену и узрасту детета.

Радионице се одвијају у оквиру пројекта „ЗАЈЕДНО У ИНКЛУЗИЈИ-за добробит деце Новог Сада“ који спроводи Градска управа за социјалну и дечију заштиту од октобра 2019. године. Партнери на пројекту су ПУ  „Радосно детињство“, Центар за производњу знања и вештина, Центар за социјални рад, Дом здравља „Нови Сад“ и ШОСО „Милан Петровић“.

Сам пројекат подржава Министарство просвете, науке и технолошког развоја кроз Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања уз помоћ зајма Светске банке. Циљ Пројекта је унапређивање доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања за свако дете од рођења до 6,5 година, нарочито за децу из социјално и економски угрожених друштвених група.