Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja, koji se svake godine obeležava 10. oktobra, Institut za javno zdravlje Vojvodine, uz podršku Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada, organizovao je još jedan Festival mentalnog zdravlja.

Festivalske aktivnosti su se održavale u holu Sportsko poslovnog centra SPENS, na prvom spratu. Ono što je bilo posebno ove godine, jeste dvodnevno trajanje festivala, u kome je učestvovalo oko 45 partnerskih ustanova i organizacija koje se u okviru svoje uže ili šire delatnosti bave promocijom i očuvanjem mentalnog zdravlja. Tema ovogodišnjeg festivala je bila Poverenje, pod sloganom “Osloni se na mene sad ti”.

Krećući se kroz brojne kreativne, i ponudom bogate štandove različitih organizacija, posetioci su imali priliku da svrate i do našeg štanda, na kome smo promovisali projektne aktivnosti i celokupnu delatnost Centra za proizvodnju znanja i veština. Tako su naši najmlađi posetioci mogli da uživaju u igricama za razvoj fine motorike: modelovanju testa, ubacivanju oblika u otvore, Line up aktivnosti itd, dok su njihovi roditelji sa našeg štanda mogli da ponesu poruke o važnosti adekvatne stimulacije ranog razvoja, o poverenju između roditelja i deteta, kao i ideje za kreativne igre i za kvalitetno provođenje slobodnog vremena sa decom.

Pored ovih aktivnosti, bilo nam je zadovoljstvo i da stupimo u kontakt sa organizacijama koje se bave sličnom delatnošću, te da obogatimo svoja znanja kroz razmenu iskustava, kao i da radimo na novim idejama i predlozima o saradnji.

Koristimo ovu priliku i da se zahvalimo orgnizatorima na pozivu za učešće, kao i da pohvalimo ovakve inicijative u našem gradu.