Exit fondacija je ove godine pozvala sve zainteresovane organizacije civilnog društva da na State of EXIT Zoni predstave svoj rad, aktivnosti i ono za šta se zalažu.

Budući da je Novi Sad ušao u finale za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. i Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, tema State of EXIT Zone bila je: Novi Sad, prestonica mladih i kulture, a predstavnici CPZV-a su iskoristili priliku i mladima iz raznih krajeva sveta promovisali udruženje i njegove ciljeve.

Program koji je realizovan bio je prvenstveno usmeren na promovisanje jednakosti među ljudima, a do toga se dolazilo putem interakcije sa posetiocima festivala. Iz Exit fondacije tražili su da svaka organizacija odabere jednu magičnu ličnost koja najbolje oslikava rad organizacije.

CPZV se odlučio za Diogena iz Sinope jer je on bio kosmopolita i zagovornik zdravog duha, prirodnosti i zadovoljstva samim sobom, a to su sve vrline za koje se mi u radu zalažemo.

Posetioci štanda mogli su da se potpišu i na taj način potvrde da se i sami zalažu za jednakost među svim ljudima sveta, ali i da zapišu svoje misli o jednakosti i slobodi. Takođe, bliže su se upoznali sa ostalim aktivnostima koje sprovodi CPZV,

Svojim učešćem CPZV je želeo da doprinese da Novi Sad osvoji titule Evropske prestonice mladih i kulture.

Fotografije možete pogledati ovde.