Centar za proizvodnju znanja i veština i ove godine nastavlja saradnju sa OEBS misijom u Srbiji. Od 2017 godine OEBS podržava naše aktivnosti sa mladima u oblasti interkulturalnosti. Ove godine održaće se drugi po redu Omladinski interkulturalni kamp. Učesnici kampa su mladi iz  četiri srednje škole iz Subotice.

Ovim projektom promovišemo  interkulturalno učenje i vrednosti među mladima iz različitih etničkih grupa u Vojvodini, negujemo međusobnu saradnju i pokrećemo omladinske interkulturalne inicijative. Zato smo formirali i Alumni mrežu koju čine mladi učesnici prethodnog kampa koji je održan 2022. godine. Kroz izgradnju kapaciteta članova alumni mreže, koja se sprovodi kroz radionice i učešće članova mreže u realizaciji kampa, mladi članovi alumni mreže biće podstaknuti da osmisle i sprovedu nove inciijative u pormovisanju interkulturalnosti u svojoj sredini.

Očekuje se da će članovi alumni mreže steći širu perspektivu o interkulturalizmu i obezbediti dalje povezivanje sa svojim vršnjacima. Nakon kampa, alumni mreža će razmišljati o tome kako da primene znanje i iskustvo stečeno tokom projekta. Aktivnosti alumni mreže biće vođene sopstvenim idejama o tome kako dalje promovisati interkulturalizam među mladima iz Subotice.

 

 

Projekat „Omladinski interkulturalni kamp u Vojvodini“ odvija se uz podršku Misije OEBS u Srbiji