David Mutatović je student iz Kruševca koji je uspešno završio trening iz osnova digitalne pismenosti. On je jedan je od petoro mladih iz tog grada koji su prošli digitalnu obuku u okviru projekta „Da mladi znaju kako“. Ovaj projekat je realizovan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2). Projekat finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Sad kada si završio sa obukama, kakvi su tvoji utisci?

Obuke su bile veoma dobre. Ja sam bio vrlo zainteresovan, jer me jako zanimaju računari, tako da mi je vrlo korisno iako se ne budem bavio ovom strukom, pošto inače studiram DIF. Već sam nešto o računarima znao, ali sam puno toga tamo naučio.

Kako ti se čine predavači, kako bi njih ocenio?

Predavači su odlični, a i mene su pohvalili da sam jako motivisan i zato su mi ponudili da nastavim sa ovim i da idem na narednu obuku, na viši nivo.

Da li misliš da si naučio neke stvari koje će ti koristiti dalje u životu i radu?

Svakako je bila veoma korisna obuka. Zanima me šta ćemo raditi i na ovoj sledećoj obuci. Koristim svaku priliku da naučim nešto novo i steknem neka nova saznanja – nikad ne znaš kada će ti to zatrebati. Želim da se dalje školujem i da mogu da pomognem drugim mladim ljudima.

Projekat „Da mladi znaju kako“ sprovodi Cenar za proizvodnju znanja i veština. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).