Letnja škola francuskog jezika biće održana od 23. jula do 23. avgusta 2015. god. Namenjena je deci uzrasta od 7 do 15 godina, bez predznanja iz francuskog jezika.

Letnja škola francuskog jezika

– Sve informacije –

 

1.     Kome je namenjena?

Letnja škola francuskog jezika je namenjena deci uzrasta od 7 do 15 godina koja nemaju predznanje iz francuskog jezika.

2.     Gde će se održavati časovi?

Časovi će se održavati u prijatnim prostorijama Centra za proizvodnju znanja i veština, na Bulevaru Jovana Dučića 25, na Novom Naselju u Novom Sadu. Mnoga deca iz ovog kraja su dobro upoznata sa ovim prostorom ukoliko su prisustvovala nekoj od brojnih radionica za decu koja se ovde organizuju već nekoliko leta.

3.     Kada će se održavati časovi?

Časovi će se održavati u periodu od 23. jula do 23. avgusta 2015. god, dva puta nedeljno u trajanju od sat vremena za stariju grupu, odnosno 45min za mlađu grupu. Časovi će biti u toku poslepodneva a o tačnim terminima polaznici će biti obavešteni po isteku prijave (21, najkasnije 22. jula).

4.     Koliko će tačno biti održanih časova?

Za ovih mesec dana predviđeno je 10 časova s tim što je 9. čas predviđen za uvežbavanje male predstave za roditelje koja će se održati na 10. času. Ukoliko neko dete ne bude želelo da učestvuje na samoj priredbi, njegova želja će biti ispoštovana i dobiće druge male zadatke i naučiti još nešto iz jezika ili samo biti podrška svojim drugarima.

5.     Kako će biti organizovane grupe?

U svakoj grupi će biti najmanje tri a najviše pet polaznika. Deca od 7 do 10 godina biće u jednoj a starija deca (od 11 do 15 god) u drugoj grupi.

6.     Koji materijal je potreban za nastavu?

Sav potreban materijal za nastavu je obezbeđen. Koristićemo nastavne listiće sa lekcijama prilagođenim uzrastu polaznika i njihovim interesovanjima. Da bi se deca što bolje upoznala sa samim jezikom i francuskom kulturom koristićemo i video i audio materijal koji deca obožavaju.

7.     Šta će deca naučiti za ovih mesec dana?

Za mesec dana, deca će uz pomoć zanimljivih lekcija moći da nauče francusku abecedu, predstavljanje, osnovne brojeve, prezent pomoćnih i drugih osnovnih glagola, određene i neodređene članove, negaciju, postavljanje pitanja… Uz to, naučiće ponešto o frankofoniji, Francuskoj i njenoj kulturi.

8.     Ko će držati časove?

Časove u ovoj školi će držati Sonja Stegnjaić, apsolvent francuskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Ima višegodišnje iskustvo držanja časova francuskog jezika učenicima različitih uzrasta koji su nakon ovakvog učenja postizali odlične rezultate u školi.

9.     Zašto izabrati baš ovu školu?

Poznavanje stranih jezika je deo kulture svakog pojedinca a danas ono predstavlja i stvarnu potrebu u svakodnevnom životu. Osim bogaćenja opšteg znanja, rečnika, učenjem stranih jezika i kultura poboljšavaju se kognitivne sposobnosti,  životne veštine snalaženja u novim okolnostima i tolerancija.

 

U ovoj školi:

→ deca će na ovaj način provesti aktivan letnji raspust i naučiti nešto novo

→ biće podsticana da u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi što više komuniciraju na francuskom jeziku

→ takođe, da sarađuju sa ostalim učesnicima i tako stiču samopouzdanje pri samom izražavanju

→ putem malih zanimljivih zadataka iz gramatike, moći će sa zadovoljstvom da prate svoj stalni napredak

→ imajući u vidu da je svako dete posebno i uči na sebi svojstven način, svakom od njih će biti pružena posebna pažnja

→ veoma povoljna cena

 

10.      Koja je cena časova i kako izvršiti plaćanje?

Cena za mesec dana časova Letnje škole francuskog jezika je veoma povoljna i iznosi 1800rsd. Plaćanje možete izvršiti pri upisu (na prvom času), gotovinom.

 

 

11.      Kako se prijaviti?

Prijave se mogu vršiti od 13. do 20. jula na br.tel: 066 97 25 696;

ili slanjem formulara za prijavu na e-mail adresu: francuski.cpzv@gmail.com

Prijavni formular se nalazi ovde.

 

 

Letnja škola francuskog jezika

Centar za proizvodnju znanja i veština

Bul. Jovana Dučića 25, Novi Sad

Kontakt osoba: Sonja Stegnjaić

Br. tel: 066 97 25 696

E-mail adresa: francuski.cpzv@gmail.com

FB: Letnja škola francuskog jezika

www.cpzv.org

 

 

Pridružite nam se! Provedimo letnji raspust učeći jedan od najlepših svetskih jezika!