Rad u CPZVu predstavlja zaista korisno i lepo iskustvo. Biti u mogućnosti da se na zanimljiv način pomogne deci u razvijanju potrebnih veština, meni kao volonterki, predstavlja odgovornost koje se rado prihvatam. Rad na terenu je prožet interesantnim iskustvima, ne bi bilo moguće izdvojiti samo jedno. Deca se svaki put iskreno obraduju kad mi, volonteri CPZV-a dođemo, i uvek imaju zanimljive i smešne komentare vezane za obrađivanu temu. Poseban osećaj za mene predstavlja kada na kraju svake posete deca iskreno zagrle sa širokim osmehom na licu i pitaju “Kad ćete doći ponovo?“ Lep je osećaj kada shvatimo da tako malo nekome znači puno!

Lea Tomašević, studentkinja pedagogije

 

Raditi na terenu sa romskom decom u njihovom okruženju je jedno divno i bogato iskustvo. Njihova iskrena zahvalnost, osmeh i razigranost je nešto što te motiviše i svaki put iznova ispunjava. Provodeći vreme sa njima uviđaš lepotu različitosti kultura, jednostavnost života i učiš da maštaš na jedan novi način. Svakome ko je spreman na avanture i izazove sa dečurlijom do šest godina, toplo preporučujem da se pridruži našem timu veselih volontera.

Martina Tot, studentkinja psihologije

 

 

Dobio sam priliku da konačno vidim kako stoje stvari u stvarnosti. Kako je kad odeš na teren i iskusiš život marginalizovanih grupa iz prve ruke. Upoznao sam dosta zanimljivih osoba i naučio mnogo toga o romskoj kulturi. CPZV mi je omogućio i da odem na dodatno usavršavanje iz oblasti omladinskog rada pa mogu reći da sam za godinu izašao mnogo bogatiji i da sam ostvario mnogo novih kontakta. Rad u CPZV-u mi je dosada jedno od najvećih iskustava u životu i predstavlja jedan od mojih idealnih poslova.

Miloš Raič, student psihologije