Sa zadovoljstvom predstavljamo završni događaj u okviru projekta „Omladinski interkulturalni kamp u Vojvodini“ koji smo održali u utorak 29. novembra u Subotici, u  svečanoj sali Gimnazije „Svetozar Marković“.

Događaj su pripremili učenici i nastavnici četiri srednje škole iz Subotice koji su u novembru učestvovali na interkulturalnom kampu u Sremskim Karlovcima, a to su: Srednja medicinska škola, Srednja tehnička škola „Ivan Sarić“, Gimnazija „Svetozar Marković“ i Gimnazija „Deže Kostolanji“.

Uz radionicu i kratak film koji su subotički srednjoškolci osmislili, pripremili i snimili uz podršku svojih nastavnika na temu interkulturalnosti i potrebe za saradnjom među mladima, lokalnoj zajednici je predstavljeno kako mladi u Subotici doživljavaju interkulturalnost i šta su naučili tokom kampa. Tokom diskusije sa publikom i medijima, mladi su govorili o tome šta za njih  interkulturalnost i multikulturalnost, koliko su oni bliski mladima i koliko mladi u svojim svakodnevnim interakcijama osete da je interkulturalnost zaista prisutna u gradu u kom odrastaju

Film koji su mladi pripremili i prikazali možete pogledati ovde

Projekat „Omladinski interkulturalni kamp u Vojvodini“ koji podržava Misija OEBS-a u Srbiji ima za cilj promovisanje interkulturalnog učenja i vrednosti među mladima iz različitih etničkih grupa u Vojvodini, negovanje međusobne saradnje i pokretanje aktivnosti sa mladima koje neguju vrednosti interkulturalizma.