Tokom jula meseca održane su dve radionice sa mladima iz Alumni mreže koju je CPZC formirao u okviru projekta „Omladinski interkulturalni kamp u Vojvodini“ uz podršku OEBS misije u Srbiji.

Cilj radionica bio je da se unaprede veštine alumnista koje su od značaja za njihove buduće akcije, dizajniranje i implementaciju omladinskih aktivnosti.

Radionicama je prisustvovalo ukupno 9 mladih iz četiri srednje škole iz Subotice: Srednja medicinska škola, Srednja tehnička škola „Ivan Sarić“, Gimnazija „Svetozar Marković“ i Gimnazija „Deže Kostolanji“.

Tokom prvog dana uvodni deo je posvećen razmeni s obzirom da su mladi iz različitih škola i nisu se često viđali od prošlogodišnjeg kampa. Diskutovali smo o tome šta smo radili tokom tog perioda kao i koja su im očekivanja i motivacija od ovogodišnjeg projekta. Predstavljen je nacrt programa Interkulturalnog kampa 2023. godine na kom će učestvovati 16 novih učenika iz četiri uključene srednje škole, i mladi iz alumni mreže. Učesnici radionice su radili na kreiranju i razradi ideja za aktivnosti kampa koji će se održati krajem septembra.

Takođe, tokom radionica, mladi su imali priliku da razviju veštine radioničarskog rada kako bi se bolje pripremili za sprovođenje aktivnosti na kampu.

Projekat „Omladinski interkulturalni kamp u Vojvodini“ odvija se uz podršku Misije OEBS u Srbiji