Centar za proizvodnju znanja  i veština je od 2017. godine implementacioni partner Misije OEBS u Srbiji u realizaciji interkulturalnih projekata sa mladima. Tokom prethodnih godina sproveli smo niz aktivnosti kojima smo promovisali interkulturalnost u Vojvodini i Srbiji.

I ove godine uz podršku Misije OEBS u Srbiji sprovodimo projekat i to pod nazivom „Omladinski interkulturalni kamp u Vojvodini“ čiji cilj je promovisanje interkulturalnog učenja i vrednosti među mladima iz različitih etničkih i kulturoloških grupa u Vojvodini, negovanje međusobne saradnje i pokretanje aktivnosti sa mladima u oblasti interkulturalizma, a specifični cilj projekta stvaranje prostora za interkulturalnu razmenu među mladima iz različitih etničkih grupa kroz organizovanje interkulturalnog kampa za mlade.

Sa četiri škole iz Subotice potpisali smo memorandum o saradnji i krajem oktobra će  u Sremskim Karlovcima biti održan trodnevni interkulturalni kamp za 18 mladih, učenika i učenica Gimnazije za talentovane učenike „Deže Kostolanji“, Gimnazije „Svetozar Marković”, Srednje medicinske škole i Tehničke škole „Ivan Sarić“.

Tokom i nakon kampa, mladi će osmisliti zajednički projekat odnosno sprovesti završni interkulturalni događaj u lokalnoj zajednici kao rezultat saradnje učenika različitog kulturnog/etničkog porekla.