Sa posebnim zadovoljstvom objavljujemo informaciju da je Centar za proizvodnju znanja i veština pokrenuo projekat „Nauči, prime, ovekoveči-mladinska interkulturna mreža“ koji finansira OEBS Misije u S. Ovaj projekat kao nastavak višegodišnje saradnje sa organizacijama i institucijama u Vojvodini i OEBS Misijom u Srbiji.
Ciljevi projekta u odnosu se na razvijanje interkulturalnih vrednosti i veština među mladim ljudima u Vojvodini, odnosno izgradnji interkulturalnih veština, promociji interkulturalizma i aktivizma mladih i podizanju međunarodne zajednice u inicijativu mladih ljudi.
Aktivnosti koje se realizuju su radionice sa mladima u 4 lokalne samouprave (Novi Sad, Zrenjanin, Sombor, Subotica) na kojima će mladi steći osnovna znanja o interkulturalnim vrednostima i potom i o produkciji produkcije na tim radio filmovima, kao što su izbori za filmove tim radio, kao što su snimanju kratkih video snimaka o primerima dobre prakse u oblasti interkulturalnosti. Najbolji filmovi biće nagrađeni na kraju projekta i promovisani u okviru završnih konferencija koja će se održati u decembru.