Centar za proizvodnju znanja i veština i Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje Srbije, poziva sve zainteresovane da 20.03.2018. od 16h prisustvuju i aktivno učestvuju u predstavi “Usudi se, promeni se” (18+) koja će se održati u SKCNS Fabrika, Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad.

Predstava je interaktivna i participativna, odnosno, publika će imati priliku da aktivno učestvuje na sceni, da postanu glumci i glumice. Kroz vežbanje glumačkih/performativnih tehnika, analiziraćemo granice, ustaljenost, nametnutost svakodnevnih uloga i situacija. Istraživaćemo, preispitivaćemo svet u kojem mislimo i osećamo da ne pripadamo ili da baš pripadamo, da nam je dat, koji podrazumevamo, kao i odnose koji su nam prirodni, poželjni, (ne)podnošljivi ili na kojima insistiramo.

Kroz glumu i smeh, širićemo sopstvena iskustva i poglede na svakodnevicu, okruženje i najbliskije odnose.

Dobrodošli/e ste bez obzira na pozorišno iskustvo, stavove, poglede na svet i razumevanje istog.

Koristićemo pozorišne tehnike koje angažuju sve, od najaktivnijih do manje aktivnih učesnika. Uvek počinjemo sa stvarnim iskustvima učesnika i fokusiraćemo se na istraživanje zajedništva i deljenje priča. Proces je usmeren tako da se fokusira na otkrivanje intimnog, ličnog, ali i kako je ta sfera predefinisana, određena društvom i društvenim normama i obrnuto. Istražujući pitanja društvenog i individualnog identiteta, preispitaćemo šta je ono što nas čini takvim kakvi smo kao i odnose u kojima smo.

Predstava je besplatna, a svi učesnici moraju biti punoletni.