Projekat “Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u Srbiji” zajednički su realizovale dve partnerske organizacije – EHO (Ekumenska humanitarna organizacija) iz Novog Sada i HEKS–EPER (Humanitarna služba protestantskih crkava u Švajcarskoj), iz Ciriha, Švajcarska. Projekat u vrednosti od 1,6 mill CHF su finansirale HEKS/EPER, „Švajcarska solidarnost“ (Swiss Solidarity) i „Švajcarska agencija za razvoj i saradnju“ (Swiss Agency for De

Projekat je realizovan u periodu između 1. avgusta 2014.– 31. decembra 2015. godine, na teritoriji opštine Valjevo, opštine Šabac, gradske opštine Lazarevac i gradske opštine Obrenovac. Projekat se fokusirao na rehabilitaciju poplavama oštećenih kuća za ugrožene porodice, odnosno Rome/kinje i druge socijalno ugrožene kategorije, koje žive u podstandardnim naseljima i imaju loše uslove stanovanja.

Tokom trajanja projekta, tim CPZV-a u saradnji sa produkcijskom kućom Playground produkcija iz Novog Sada, dokumentovao je tok realizacije i primenjenu metodologiju rada na terenu. Rezultati ove inicijative – tv reportaža u trajanju od 6 minuta, autorke Ivane Buš Jović  i televizijski dokumentarni film autora Želimira Žilnika.