CPZV je u oktobru 2019. godine pokrenuo program psihološkog savetovanja za mlade koji započinje projektom „ŽENSKI CENTRIĆ“, uz podršku grada Novog Sada, Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu. Cilj  projekta je da se posveti veća pažnja prevenciji i promociji mentalnog zdravlja devojčica i devojaka u Novom Sadu kroz individualni savetodavni rad  i održavanje psiholoških radionica).

Rezultati našeg istraživanja „MENTALNO ZDRAVLjE MLADIH U AP VOJVODINI – stanje i perspektiva“ (Prof. dr Marija Zotović-Kostić, Doc. dr Mirjana Beara) koje smo realizovali 2016. godine uz  pdoršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu ukazuju na to da su simptomi stresa kod mladih izraženiji nego što je ustanovljeno u inostranim istraživanjima. Naročito su pod stresom devojke i učenici gimnazija, a dominiraju hronično opterećenje i dnevni mikrostresori. Devojke imaju više teškoća u većini ispitivanih domena.

Ciklus radionica „SNAŽNA JA“ počinje 17. novembra i realizovaće se kroz 6 radionica sa devojkama i devojčicama.

Teme radionica biće

  • Šta je ljubav i kako je prepoznati;
  • Kako da se izborite sa stresom u školi i u svakodnevnom životu;
  • Kako da se u komunikaciji zauzmete za sebe;
  • Kako da se bolje organizujete;

Pored toga, psihološkinje CPZV realizovaće i INDIVIDUALNA PSIHOLOŠKA SAVETOVANjA za devojke, svake nedelje do kraja decembra 2019. godine.

Termini za individualno savetovanje su nedeljom od 13.30 do 15.30 časova u prostorijama CPZV,  Bulevar Jovana Dučića 25, Novi Sad

Za individualno savetovanje i radionice devojke se mogu prijaviti:

Voditeljke radionica i psihološke savetnice: Ana Kusturić, master psiholog i Svetlana Rajlić, master psiholog